Welkom bij Sommerain64


De accommodatie is redelijk nieuw en wordt verhuurd sinds 2011. Er zijn 5 tweepersoons kamers, 3 vierpersoonskamers en een slaapzolder voor 6personen. In totaal zijn er bedden voor 28 personen. Er is ook één babybedje aanwezig. Elke kamer beschikt over een eigen badkamer met toilet, douche en lavabo. De kamers zijn gezellig en modern ingericht. De oude koeienstal herbergt nu een ruime en gezellige keuken met gloednieuwe toestellen. De oude hooizolder is ingericht als grote living met een imposant en gezellig open haardvuur. Daarnaast is er de mogelijkheid om in de 'home cinema' een film te bekijken. Vanop het grote zonneterras kunt u genieten van het weidelandschap. Kinderen kunnen spelen op het houten speeltuig buiten. Het huis wordt verwarmd door een warmtepomp en is geïsoleerd met cellulose (papiervlokken), wat zorgt voor de meest milieuvriendelijke regeling van de temperatuur. Er is ook de mogelijkheid om een eigen Chef de Cuisine in te huren op aanvraag.

1.1 Slaapkamers

Er zijn 5 tweepersoonskamers, 3 vierpersoonskamers en een slaapzolder voor 6 personen. In totaal zijn er bedden voor 28 personen. Elke kamer beschikt over een eigen badkamer met toilet, douche en lavabo. De kamers zijn gezellig en modern ingericht. 7 kamers hebben Grohe rainshowers en er is één kamer met ligbad. Alle kamers zijn verwarmd door een warmtepomp van Nibe, het meest ecologische systeem op de markt. Alle wc's maken gebruik van regenwater.

1.2 Keuken

De oude koeienstal is omgebouwd tot moderne open keuken. De originele drinkbakken zijn zitbanken geworden in de eethoek met lange tafels en voldoende stoelen voor grote gezelschappen. Er zijn ook 2 kinderstoelen voorzien. Een open haard zorgt voor een warme sfeer. De keuken is uitgerust met gloednieuwe toestellen van hoogwaardige kwaliteit:

2 inductie fornuizen,
2 ovens
2 vaatwassers
2 grote ijskasten
1 combinatie ijskast / diepvries
1 microgolfoven
1 Senseo koffiezetapparaat

Er zijn borden, glazen, bestek enz. aanwezig voor 30 personen.
Kookmaterialen zijn voldoende aanwezig voor grote groepen.

Afval minimaliseren wordt aangemoedigd, maar helaas is er momenteel geen gescheiden afval ophaling in de omgeving. Er staat een container naast de schuur.

1.3 Living

De grote hooizolder is verbouwd tot een ruime living met muren in originele Ardense steen. Het imposante open haardvuur staat centraal in de ruimte en zorgt voor zowel gezelligheid als verwarming in de winter. Er staat een grote comfortabele sofa, een biljard tafel en een grote eettafel. Deze ruimte is ideaal om 's avonds te ontspannen, een schaakspel te spelen of gewoon lekker opwarmen bij de open haard. Er is een kerstboom aanwezig tijdens de kerstdagen.

1.4 Buiten

Er is een groot zonneterras voorzien buiten waar de hele groep kan eten en genieten van het zicht op de heuvels en de koeien. Er staat een barbecuestel op het terras. In de tuin is er een speeltuig voor kinderen. Er is een groot grasveld voor spel en sport.

1.5 Cinemazaal / conferentieruimte

Breng uw eigen DVD of Blu-ray voor een geweldige 'movie experience'. Er is een kleine selectie van films aanwezig.
De cinemazaal heeft een gloednieuwe home cinema installatie met Dolby Digital 5.1-channel audio surround sound: Proffessionele Sony projector
Audio Monitor speaker system
Sony Blu-ray en DVD speler
Denon versterker
Gewone televisiezenders zijn er momenteel niet.

Deze ruimte kan ook gebruikt worden als conferentiezaal waar de computer aangesloten kan worden aan het AV-systeem.

1.6 Technische diensten

Momenteel is er nog geen wifi beschikbaar.

1.7 Milieu

Het huis staat midden in de natuur en de natuur is voor ons ook zeer belangrijk. Daarom hebben wij het huis verbouwd op de meest milieuvriendelijke manier.
Wij hebben veel geïnvesteerd in een warmtepomp van Nibe.
Een warmtepomp haalt vrij beschikbare warmte (= energie) uit de bodem en zet deze om in bruikbare warmte voor het leveren van verwarming en warm water. De werking van een warmtepomp is feitelijk het omgekeerde als die van een koelkast. Zoals een koelkast een koude vloeistof als 'transportmiddel' gebruikt om warmte aan de koelruimte te onttrekken, zo onttrekt een warmtepomp met behulp van een combinatie van water en een milieuvriendelijk vloeistof laagwaardige warmte aan de aardbodem.
Het dak is geïsoleerd met 25 tot 30cm cellulose (papiervlokken), een puur recycle product. Wij werkten met Eco-dé, een bedrijf gespecialiseerd in ecologische isolatie.
Het water voor alle toiletten is regenwater dat wordt opgevangen via het dak en aangevoerd via een ondergronds reservoir.
Wij moedigen afvalsortering wel aan, maar de voorzieningen worden nog uitgewerkt.

Meenemen

Dekbedden en hoofdkussens zijn aanwezig voor het aantal gasten dat de accommodatie kan herbergen.
Bedlinnen (betalend en verplicht) wordt voorzien voor het aantal gasten dat reserveren en moet dus niet zelf meegenomen worden.
Vuilniszakken, afwasmiddel, vaatwastabletten, kruiden en etenswaren dient u zelf mee te nemen. Badhanddoeken en wc-papier zijn aanwezig.
Muziekaansluiting voor i-pod of i-phone en cd –speler zijn aanwezig. Winkelen

De dichtstbijzijnde bakkers zijn in Houffalize en je vindt er supermarkten zoals Spar en Delhaize. Voor grotere winkels en supermarkten kunt u ook in Bastogne terecht en dat is ongeveer 20 minuten per auto. Bakkers Houffalize :
-Rue Ville-Basse 3
-Place du Roi Albert 24BE

Huishoudelijk regelement.

Men dient het gehuurde huis netjes achter te laten.
Indien er schade is aan spullen of huis, dient men dit bij vertrek te melden. In geval van zware vervuiling of schade, brengen wij na uw vertrek extra kosten in rekening.
Roken is verboden in de boerderij.
Sommerain64 is een plaats om tot rust te komen, geen feestzaal.
Zorg dat er voor 8.00 uur 's morgens en na 23.00 uur 's avonds geen geluidsoverlast veroorzaakt wordt.
Heb eerbied voor andermans eigendommen en ook voor de natuur.
We behouden ons het recht om bij sleuteloverdracht een jeugd of jongerengroep te weigeren. Onze accommodaties zijn geschikt voor gezinsvakanties.

Klachten

Indien u klachten van welke aard ook heeft, willen wij dit graag van u horen. Tijdens uw verblijf proberen wij de klacht op te lossen en indien nodig een regeling te treffen.

Prijzen

Laagseizoen
Weekend: €1400
Midweek: €1550
Week: €1850
Exclusief energiekosten

Hoogseizoen
Weekend: €1500
Midweek: €1700
Week: €2000
Exclusief energiekosten

Weekend: Vrij. 16u - Zon. 19u.
Midweek: Maan. 16u - Vrij. 10u.
Week: Vrij. 16u - Vrij. 10u.
Hoogseizoen: Alle schoolvakanties en weekends met nationale feestdagen.
Op aanvraag Kerst en Nieuwjaar.
Op aanvraag verblijf met eten (chef aan huis) of extra activiteiten.
Schoonmaakkosten : 200 euro
Bedlinnen (verplicht) : 7,50 per persoon
Water- en energiekosten : volgens verbruik (worden achteraf met borg verrekend)
Toeristen taks : 0,75 euro per persoon/nacht
1 extra nacht : 100 euro
Haardhout : 9 euro per zak*
Houtskool voor de barbecue : 5 euro*
*Wanneer u wilt dat houtskool of haardhout bij aankomst aanwezig zijn, dan weten wij dit graag op voorhand.

Na reservering ontvangt u een huurbevestiging met het afgesproken bedrag en het rekeningnummer. U betaalt een voorschot van 400 euro binnen de 2 weken na reservering op het rekeningnummer : BE94 7360 0213 8714. Het volledige bedrag van het verblijf dient 2 weken voor aankomst betaald te worden.

Annuleren

De huurder kan schriftelijk, zonder kosten, ten laatste 2 maanden voor de huurdatum annuleren. Als de annulering pas later gebeurt, en als het huis niet opnieuw verhuurd kan worden, wordt de 400 euro voorschot niet terugbetaald

Waarborgsom

Waarborg : 450 euro (deze wordt bij aankomst cash of credit betaald en na het verblijf en controle van de accommodatie weer teruggeboekt min water- en energieverbruik.)
De extra’s zoals de opkuis (200 euro) en linnen (7,5 euro/persoon), elektriciteit en een kleine toerist taks (75 cent per persoon/nacht) worden van de waarborgsom afgehouden en binnen de 14 dagen aan de huurder teruggestort.
Het huis is geschikt voor maximum 28 personen. Er is geen verzekering of aansprakelijkheid mogelijk voor groepen van meer dan 28 personen.Laag seizoen
€1400
Hoog seizoen
€1500
Weekend
€1550€1700Midweek
€1850€2000Week